Δέντρα - Δάση

Σελίδα 1 από 41234
9789605722456

ΑΝΤΑΜΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Εικονογράφηση: ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ

Εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ

ISBN: 9789605722456

περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Μέλιος και η Μελανή ξυπνούν, βγαίνουν από τις φωλιές τους και μαζί ξεκινάνε μια βόλτα στο δάσος. Ο ήχος του νερού, η γλύκα του χυμού, το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, το άρωμα των λουλουδιών, ακόμα και το κρύο του χιονιού, όλα  μοιάζουν ξεχωριστά, όταν τα μοιράζεσαι με κάποιον που αγαπάς, «αντάμα».

λιγότερα
978-960-368-140-3.jpg

ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ

MITGUTSCH ALI

Εικονογράφηση: MITGUTSCH ALI

Εκδόσεις: ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

ISBN: 978-960-368-140-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Έκδοση pocket από τους «Ερευνητές», από τη σειρά «Ο Μικρός Παντογνώστης» εξηγεί συνοπτικά αλλά εμπειριστατωμένα τη διαδρομή του ξύλου «Από το Δάσος στον Άνθρακα» και από εκεί στην εξόρυξή του, στα ανθρακορυχεία για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων αγαθών όπως πλαστικά καθίσματα, χρώματα ή ακόμα και καπάκια για τα σωληνάρια οδοντόκρεμας! Η εικονογράφηση κάνει ακόμα πιο εύληπτη την πρόσληψη και κατανόηση της πληροφορίας από τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού.

λιγότερα
978-960-422-671-9.jpg

ΔΑΣΟΣ

ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εικονογράφηση: ΜΑΡΟΥΛΑΚΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ

Εκδόσεις: ΑΓΚΥΡΑ

ISBN: 978-960-422-671-9

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Ένα βιβλίο για το δάσος με φωτογραφίες και παιδική εικονογράφηση, που εξηγεί με απλό τρόπο ποια είναι τα δέντρα των ελληνικών δασών, ποιο είναι το φαρμακείο της φύσης, τι ονομάζουμε τροφική αλυσίδα, ποιες είναι οι συνέπειες της δασικής πυρκαγιάς, ποιος είναι ο … ρετσινάς, ποιοι είναι οι εθνικοί μας δρυμοί, ποιοι είναι οι μύθοι για τα δέντρα, ποια δασικά ζώα απειλούνται. Μαζί με πολλές ευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά 8 – 9 ετών.

λιγότερα
9786185049713

ΔΕΝΤΡΑ

ΒΟΙΣΙΕΤΣ ΓΡΑΙΚΟΒΣΚΙ

Μετραφρασμένο από: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΨΥΧΑΛΟΥ

Εικονογράφηση: ΠΙΟΤΡ ΣΟΥΣΑ

Εκδόσεις: ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

ISBN: 9786185049713

περισσότερα
Περιγραφή:

Τι είναι άραγε το δέντρο; Και είναι, πράγματι, δέντρο ό, τι μοιάζει με δέντρο; Ξέρεις ποιοι κατοικούν πάνω του, ποιοι τρέφονται από αυτό και ποιοι μεταφέρουν τους σπόρους του; Έχεις δει δέντρο ψηλότερο από δεκαόροφη πολυκατοικία ή κάποιο που ο κορμός του είναι τόσο παχύς που δεν μπορούν ούτε 20 άνθρωποι μαζί να τον αγκαλιάσουν; Τι μπορεί να φτιάξει κανείς με το ξύλο και ποια είναι τα εργαλεία του ξυλοκόπου; Υπάρχουν μυθικά δέντρα και τι κοινό έχει ο Ρομπέν των Δασών, ο Αδάμ και η Εύα και ο Βούδας; Είσαι έτοιμος να μπεις στο δάσος;

λιγότερα
-

Η ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Σ.ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ -Μ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Το κλασικό παραμύθι του μικρού κοριτσιού που οδηγείται στο…στόμα του λύκου διασκευάζεται από την Σ. Ζαραμπούκα και τη Μ. Λυμπεροπούλου σε μία πρωτότυπη έκδοση με «δύο» αναγνώσεις: η πρώτη αφορά τα παιδιά που μόλις έχουν αρχίσει να διαβάζουν και φιλοξενεί μια εντελώς απλή μορφή κειμένου με μεγάλα τονισμένα γράμματα ενώ η δεύτερη, πιο σύνθετη και αφηγηματική, αφορά τους γονείς που θέλουν να διαβάσουν οι ίδιοι στο παιδί τους το παραμύθι. Ο συνδυασμός και των δύο αφηγήσεων στην ίδια σελίδα κεντρίζει την περιέργια του παιδιού να προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα στην ανάγνωση του κειμένου που μόνο οι «μεγάλοι» μπορούν και διαβάζουν.

λιγότερα
978-960-8259-17-1.jpg

Η ΜΙΚΡΗ

MESERVE JESSICA

Μετραφρασμένο από: ΤΡΑΜΑΝΤΖΑ ΕΥΗ

Εικονογράφηση: MESERVE JESSICA

Εκδόσεις: ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

ISBN: 978-960-8259-17-1

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Η μικρή ζει στη σκιά της μεγάλης, κάτι που συνήθως τα μικρά αδέρφια το γνωρίζουν καλά. Μεγάλο πρόβλημα! Πώς να την προσέξουν

λιγότερα
978-960-16-0545-6.jpg

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ-ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΚΙΡΟΓΑ ΟΡΑΣΙΟ

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-0545-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Οράσιο Κιρόγα αφηγείται στα παιδιά του ιστορίες για τα ζώα του παρθένου δάσους που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Αργεντινής και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τη φαντασία, την ευρηματικότητα και την αγάπη του για την οικολογία. Πάνε πολλά χρόνια από τότε, όμως ακόμα και σήμερα όλα τα παιδιά της Νότιας Αμερικής λατρεύουν αυτές τις παράξενες αλλά και κάπως τρομακτικές ιστορίες όπου μια γιγάντια χελώνα σώζει έναν πληγωμένο άντρα μεταφέροντάς τον πάνω στην πλάτη της, ο λαίμαργος παπαγάλος εκδικείται την τίγρη που του ξεπουπούλιασε την ουρά, φλαμίγκο με κόκκινα φτερά φοράνε αστείες κάλτσες, που κάνουν τα τάτου να ξεκαρδίζονται, όχι όμως και τις οχιές ενώ σελάχια έρχονται αντιμέτωπα με τις τίγρεις και οι καϊμάν μαζί με τα σουρούμπι προστατεύουν το ποτάμι όπου ζουν απαγορεύοντας στα ποταμόπλοια να περνάνε από εκεί.

λιγότερα
960-04-0708-8

Ο ΚΟΝΤΟΡΕΒΙΘΟΥΛΗΣ

ΑΔΕΡΦΟΙ ΓΚΡΙΜ

Εικονογράφηση: Φ.ΡΟΒΙΡΑ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 960-04-0708-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Κοντορεβυθούλης, ένα φτωχό, μικροσκοπικό αγοράκι. Επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να θρέψουν αυτόν και τα αδέλφια του αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν στο δάσος, όπου όμως παραμόνευε ο κακός γίγαντας, ή στη δική μας εκδοχή, ο κακός δράκος. Ο Κοντορεβυθούλης όμως, με την ευστροφία και το θάρρος του κατάφερε όχι μόνο να σώσει τον εαυτό του και τα αδέρφια του, αλλά και την πολιτεία από τον κακό δράκο καθώς και τους γονείς του από τη φτώχια και την αμαρτία.

λιγότερα
3062B54FD80DADF97A7585708A595AEF

Ο ΚΟΤΣΥΦΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Εικονογράφηση: ΚΟΖΑΝΤΙ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978 960 165 1545

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές ο Κότσυφας αναλαμβάνει δράση για να ξαναγεννηθούν και να προστατευτούν τα δάση. Ακολουθεί τη συμβουλή της Λευκής Παπαρούνας και, για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, προτείνει σε όλα τα πουλιά να σταματήσουν το κελάηδημα. Πρώτα από όλους τα παιδιά καταλαβαίνουν γιατί τα πουλιά κάνουν αυτή την πρωτότυπη απεργία, και αποφασίζουν να βοηθήσουν να σωθούν τα δάση.

λιγότερα
lambis.cover.smallt

Ο ΛΑΜΠΗΣ, ΈΝΑ ΛΥΚΑΚΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ

ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΛΙΛΑ

Εικονογράφηση: ΧΑΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ISBN: 978-960-471-086-7

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Κάποτε, σ’ ένα ψηλό βουνό της οροσειράς της Πίνδου, ζούσε με την αγέλη του ένας μικρός λύκος που το έλεγαν Λάμπη. Είχε το όνομα του παππού και του προπάππου του, μάτια λαμπερά και έξυπνα και τρίχωμα ασημένιο… Με ξεναγό τον Λάμπη, οι μικροί αναγνώστες γνωρίζουν την ομορφιά της Πίνδου, και μαθαίνουν για τους κινδύνους που απειλούν την άγρια ζωή, αλλά και για τη σημασία της προστασίας των βιότοπων. Το πέμπτο βιβλίο της σειράς Βιβλία για τη φύση που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ (www.arcturos.gr) και τα έσοδα της έκδοσης υποστηρίζουν τις δράσεις του για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Οι εκδόσεις μας στηρίζουν το έργο αυτής της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, που υλοποιεί δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό

λιγότερα

Δέντρα - Δάση

Σελίδα 1 από 41234