Επιστήμη

575870

365 ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ, ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ANITA VAN SAAN

Μετραφρασμένο από: ΑΡΕΤΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 9789601619583

περισσότερα
Περιγραφή:

Με 365 πολύ ενδιαφέροντα πειράματα –ένα για κάθε μέρα του χρόνου– τα μικρά παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα όλα τα φυσικά φαινόμενα. Αλλά θα μάθουν ακόμα πολλά χρήσιμα και διασκεδαστικά φαινόμενα, όπως πώς μπορούμε να κερδίσουμε νερό σε περίοδο ξηρασίας, πώς ένας πανέξυπνος ντετέκτιβ παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα και πώς μπορούμε να φτιάξουμε αόρατο μελάνι, καραμέλες, ζαχαρωτά και παγωτό χωρίς κατάψυξη!

λιγότερα
b163237

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΧΟΟΥΠ ΜΠΑΤΤΙΤΤΑ

Μετραφρασμένο από: ΝΙΚΟΣ ΓΑΣΠΑΡΗΣ

Εικονογράφηση: ΤΟΜ ΛΑΜΠΑΦ, ΟΡΡΙΝ ΛΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-16-2760-1

περισσότερα
Περιγραφή:

Κάνε κάποιο από τα 50 εκπληκτικά επιστημονικά τρικ του βιβλίου και θα αισθανθείς μάγος και επιστήμονας! Το νερό εξαφανίζεται χωρίς να το πιει κανείς, ένα νόμισμα ισορροπεί πάνω σε μια κρεμάστρα που στριφογυρίζει! Να κάποια κόλπα που θα κάνουν τους φίλους σου να μείνουν με το στόμα ανοιχτό. Δε χρειάζεται βέβαια στ’ αλήθεια να κάνεις κάτι να αιωρείται ούτε να εξαφανιστεί σαν καπνός. Αυτά τα μαγικά τρικ φαίνονται απίστευτα, γίνονται όμως γιατί υπάρχει η επιστήμη. Δε χρειάζεται να έχεις γνώσεις μαγείας ή επιστήμης για να ξεκινήσεις. Για να κάνεις επίδειξη των ικανοτήτων σου, είναι απαραίτητο να διαβάσεις κάποιες συμβουλές πριν αρχίσεις τις παραστάσεις. Αφού μαζί με τα μαγικά τρικ θα μάθεις και την επιστήμη που κρύβεται πίσω τους, μπορείς να μοιραστείς αυτές τις γνώσεις με το ακροατήριό σου. Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να διασκεδάσεις! Μπορεί να το νομίζεις μαγεία, αλλά στην πραγματικότητα πίσω από αυτά τα εκπληκτικά τρικ κρύβεται η επιστήμη.

λιγότερα
b162526

ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ

RICHARD HAMMOND

Μετραφρασμένο από: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΡΗΣ

Εκδόσεις: POLARIS

ISBN: 978-960-6829-22-2

περισσότερα
Περιγραφή:

Η Φυσική δε ζει μόνο στο εργαστήριο: εμφανίζεται στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο δρόμο, παντού και πάντα – ακόμη και στο σώμα μας. Ανακάλυψε τα φαινόμενα που σχηματίζουν τον κόσμο μας κι εμάς τους ίδιους, από τις φωτεινές ακτίνες που διαπερνούν τα μάτια μας έως τον τρόπο που τα δάχτυλά μας συγκρατούν στην άκρη τους τα νύχια.Ανακάλυψε τις απίστευτες απαντήσεις σε υπέροχες ερωτήσεις όπως:
– Πόσα προγράμματα της τηλεόρασης περνούν μέσα από το σώμα σου αυτή τη στιγμή που διαβάζεις;
– Πώς ο χρόνος τρέχει πιο γρήγορα στις κορυφές των βουνών;
– Πώς τα βαθουλώματα σ’ ένα μπαλάκι του γκολφ το βοηθούν να πετά μακρύτερα;
Συγκεντρώνοντας εκπληκτικά στοιχεία, σχήματα, αριθμούς και θέματα για να ερευνήσεις, να ανακαλύψεις και να δοκιμάσεις, το βιβλίο αυτό φέρνει τη Φυσική στην καθημερινή μας ζωή με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!
Ανακάλυψε τι πραγματικά κινεί τον κόσμο μας. Γιατί το στομάχι σου ανεβαίνει όταν το ρολερκόστερ κατεβαίνει; Πώς περπατούν οι μύγες στο ταβάνι; Γιατί οι σαπουνόφουσκες αλλάζουν χρώματα όταν τις φυσάς;

λιγότερα
23272

ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ: ΑΠΌ ΤΟ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΤΟΥ ΘΑΛΗ ΕΩΣ ΤΑ ΥΠΕΡΑΓΩΓΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

CHRIS WOODFORD

Εκδόσεις: ΣΑΒΒΑΛΑΣ

ISBN: 960-423-598-2

περισσότερα
Περιγραφή:

Η σειρά «Δρόμοι της επιστήμης» μελετά την εξέλιξη των επιστημονικών ιδεών. Κάθε τίτλος καλύπτει έναν συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα. Περιγράφει πώς οι γνώσεις των διαφόρων πολιτισμών στο τομέα αυτό εξελίχθηκαν, ακολουθώντας συχνά εντελώς ξεχωριστές πορείες. Οι σπουδαίοι στοχαστές, εφευρέτες και επιστήμονες παρουσιάζονται με σύντομα βιογραφικά σημειώματα. Επίσης περιγράφονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από αυτά. Έγχρωμες φωτογραφίες, εικονογραφημένες επεξηγήσεις και διαγράμματα συμπληρώνουν το κείμενο.

λιγότερα
e7a4b1dc-fbf4-42ab-9ea5-d8510f37227e

Ο ΘΕΙΟΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑ: 100 1/2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΡΑΣΕΛ ΣΤΑΝΑΡΝΤ

Μετραφρασμένο από: ΑΘΗΝΑ ΤΣΑΓΚΟΓΕΩΡΓΑ

Εικονογράφηση: ΤΖΟΝ ΛΕΙΕΡΣ

Εκδόσεις: ΚΑΤΟΠΤΡΟ

ISBN: 9789607778024

περισσότερα
Περιγραφή:

Γιατί το χιόνι είναι άσπρο και κρύο; Μπορούν οι αστροναύτες να δακρύσουν μέσα στις διαστημικές στολές τους; Πόσοι εξωγήινοι υπάρχουν στο Διάστημα; Τι ακριβώς είναι οι μαύρες τρύπες; Πώς δημιουργήθηκε ο Ήλιος; Τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη; Πού βρίσκεται το κέντρο του Σύμπαντος; Ποιο θα είναι το τέλος του κόσμου; Από τι αποτελείται ο χώρος; Για ποιον λόγο υπάρχει ζωή στη Γη αλλά όχι στον Δία; Πώς εμφανίζονται οι εικόνες στην οθόνη της τηλεόρασης; Μπορούν οι υπολογιστές να θυμούνται τα πάντα; Τι είναι η ζωή; Για ποιον λόγο μεγαλώνουμε και γερνάμε και γιατί πεθαίνουμε; Γιατί μοιάζουμε με τη μαμά μας; Πώς δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι; Ποιος επινόησε την ομιλία και τι εξυπηρετεί η ορθογραφία; Γιατί οι γάτες τρώνε ποντίκια; Γιατί οι σκύλοι δεν μπορούν να ζευγαρώσουν με τις γάτες; Αυτές και πολλές άλλες επιστημονικές ερωτήσεις υπέβαλαν μέσα από τα γράμματά τους στον θείο Αλβέρτο νεαροί αναγνώστες των βιβλίων του, και αυτός τους απαντά με χιούμορ, πληρότητα και εξαιρετική σαφήνεια εισάγοντάς τους συνάμα στα θαύματα της σύγχρονης επιστήμης. Ένα βιβλίο που θα πρέπει να αποτελέσει κοινή γνώση όχι μόνο για όλα τα παιδιά του πλανήτη μας αλλά και για τους ενηλίκους.

λιγότερα
ouranos

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ

JANET BORG

Μετραφρασμένο από: ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ISBN: 960-7846-37-0

περισσότερα
Περιγραφή:

Φανταστείτε πόσα μυστικά κρύβονται για εμάς μέσα στο άπειρο σύμπαν! Με το βιβλίο αυτό μαθαίνουμε να «διαβάζουμε» τον ουρανό και να αναγνωρίζουμε τα άστρα και τους πλανήτες.

λιγότερα
7EC562AC8D05F550CC2AD718F376233B

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΠΕΙΝΤΕΡ ΑΝΤΡΙΟΥ

Μετραφρασμένο από: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΠΑΚΟΥΛΙΑ

Εκδόσεις: SUSAETA

ISBN: 9789605022372

περισσότερα
Περιγραφή:

– Έχεις φτιάξει ποτέ σου ηφαίστειο; – Γνωρίζεις πόσον αέρα χωράνε οι πνεύμονές σου; – Ξέρεις να φτιάχνεις πόσιμο νερό από αλμυρό; – Μπορείς να ρίξεις κορόνα γράμματα χωρίς να πιάσεις το νόμισμα; Αν έστω και σε μία ερώτηση απάντηση όχι, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε το βιβλίο… «ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!» Μάθε να εκτελείς εκπληκτικά πειράματα με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου και διάβασε την επιστημονική εξήγηση για καθένα από αυτά! Αυτό το βιβλίο καλύπτει πολλά διαφορετικά θέματα, όπως τον ήχο, τις δυνάμεις και το φως, και μας δείχνει πώς να εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας διασκεδάζοντας.

λιγότερα
0fb9699b-04cf-4efe-827a-191df0aa02d9

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΚΡΙΣ ΜΕΙΝΑΡΝΤ

Μετραφρασμένο από: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Εκδόσεις: ΣΑΒΒΑΛΑΣ

ISBN: 9789604239290

περισσότερα
Περιγραφή:

– Πως μπορείς να φτιάξεις βούτυρο μόνος σου; – Πως μπορείς να κατασκευάσεις το δικό σου ηφαίστειο; – Είναι δυνατό να δημιουργήσεις αστραπή; – Πως διαδίδεται ο ήχος;  Ανακάλυψε μόνος σου τις απαντήσεις σε αυτές αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις μέσα από μια σειρά εκπληκτικών πειραμάτων που μπορείς πολύ εύκολα να εκτελέσεις μαζί με τους φίλους σου στην κουζίνα του σπιτιού σου. Στο βιβλίο αυτό η επιστήμη «δραπετεύει» από το εργαστήριο και προσκαλεί τα παιδιά να γίνουν επιστήμονες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και μαγειρικά σκεύη.

λιγότερα
9789601417035-200-0309739

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

LUCY & STEPHEN HAWKING

Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗ

ISBN: 960-14-1703-6

περισσότερα
Περιγραφή:

«Καλωσορίσατε στο Σύμπαν», είπε ο Κόσμος, το κομπιούτερ. Όταν το γουρουνάκι του Τζορτζ το σκάει από το σπίτι και μέσα από μια τρύπα στο φράχτη περνάει στο διπλανό κήπο, ο Τζορτζ θα γνωρίσει τους καινούριους του γείτονες- την Άννι και τον πατέρα της τον Έρικ που είναι φυσικός. Θα ανακαλύψει έτσι, ένα μυστικό κλειδί που θα του ανοίξει νέους δρόμους για να γνωρίσει και να καταλάβει τον κόσμο από το διάστημα! Γιατί ο Έρικ έχει το πιο εξελιγμένο και έξυπνο κομπιούτερ του κόσμου, τον Κόσμο, που μπορεί να μεταφέρει τον Τζορτζ και τους φίλους του σε οποιοδήποτε σημείο του σύμπαντος. Από τη μια στιγμή στην άλλη ο Τζορτζ βρίσκεται ανεβασμένος σε ένα κομήτη που θυμίζει τρενάκι του λούνα παρκ και τριγυρνάει στην απεραντοσύνη του διαστήματος- περνάει από πλανήτες, μέσα από μια θύελλα αστεροειδών και φτάνει στην άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος και ακόμα πιο πέρα. Κάποιος όμως έχει άλλα σχέδια για τον Κόσμο- σχέδια που θα βάλουν σε τρομερό κίνδυνο τον Έρικ και τον Τζορτζ. Και στο διάστημα δεν υπάρχει τίποτε πιο επικίνδυνο από μια μαύρη τρύπα. Αυτή η εκπληκτική ιστορία με την έντονη πλοκή της συνδυάζει μια αστεία και συναρπαστική περιπέτεια με πολλά γοητευτικά επιστημονικά γεγονότα για το διάστημα και τους πλανήτες, αλλά και τις τελευταίες θεωρίες για τις μαύρες τρύπες του Στίβεν Χόκινγκ. Περιέχει όμως και έγχρωμες φωτογραφίες από αληθινές εικόνες του διαστήματος!

λιγότερα
large_20160723203447_frank_ainstain_kai_to_ilektro_dachtylo

ΦΡΑΝΚ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΑΧΤΥΛΟ

ΤΖΟΝ ΣΕΣΚΑ

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

ISBN: 6180205221

περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Φρανκ Αϊνστάιν, παιδί-ιδιοφυΐα, επιστήμονας και εφευρέτης, έχει ένα εκπληκτικό σχέδιο. Μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον Γουότσον, και τα ρομπότ Κλινκ και Κλανκ ετοιμάζουν μια μεγάλη εφεύρεση, που θα επιτρέψει σε όλους τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν δωρεάν ενέργεια. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Λογαριάζει χωρίς τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Τ. Έντισον, που θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τον έλεγχο όλων των πηγών ενέργειας. Απίστευτη περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία και ανατροπές, σε μια ιστορία μέσα από την οποία οι μικροί αναγνώστες θα μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο πλήθος χρήσιμων στοιχείων γύρω από την ενέργεια και τον μαγευτικό, μυστηριώδη κόσμο της επιστήμης.

λιγότερα

Επιστήμη