Θέατρο

Σελίδα 1 από 3123
978-960-03-1185-3.jpg

ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ISBN: 978-960-03-1185-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Η Αννούλα τη μέρα της γιορτής του Τσιμέντου δραπετεύει στις στέγες των σπιτιών. Δεν θέλει να κατέβει ξανά στην πόλη, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Στις στέγες θα βρει την γιαγιά της που έχει πεθάνει και θα γίνει φίλη με ένα ξωτικό, τον Βαγγελάκη. Συντροφιά με τον Βαγγελάκη συναντούν παλιά Χριστούγεννα και παλιές Κυριακές, πουλιά και αεροπλάνα. Όταν ο Δήμαρχος της Τσιμεντούπολης αποφασίζει να ανέβει ο ίδιος στις στέγες για να μπορέσει να βρει την Αννούλα, η συνάντησή του με το Μαύρο Σύννεφο θα αλλάξει πολλά.

λιγότερα
978-960-03-4789-0.jpg

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (διασκευή)

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ISBN: 978-960-03-4789-0

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Τρεις ελεύθερες διασκευές τριών σπουδαίων έργων του Αριστοφάνη μαζί με οδηγίες για παραστάσεις που μπορούν να ανέβουν σε σχολεία. Στους Όρνιθες που μετονομάζονται εδώ σε Χώρα των πουλιών, ένας Αθηναίος πολίτης, ο Πεισθέταιρος, αγανακτισμένος από την διαφθορά στην Αθήνα, αποφασίζει να δημιουργήσει μαζί με τα πουλιά μία καινούργια χώρα, τη Νεφελοκοκκυγία όπου θα βασιλεύει η δικαιοσύνη. Στην Ειρήνη, ο Τρυγαίος ένας αγρότης από την Αθήνα απελπισμένος από τον πόλεμο αποφασίζει να ταξιδέψει με ένα τεράστιο σκαθάρι στον ουρανό και να ρωτήσει τον Δία που έχει χαθεί τόσο καιρό η Ειρήνη και να προσπαθήσει να τη φέρει πίσω. Στους Βατράχους, ο θέος Διόνυσος αποφασίζει να κατέβει στον Άδη και να φέρει πίσω έναν από τους μεγάλους τραγικούς ποιητές για να σωθεί το θέατρο και να ανακάμψει η πνευματική ζωή της Αθήνας.

λιγότερα
978-960-328-271-6.jpg

ΕΕΕ, ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ! ΠΑΙΖΟΥΜΕ

Μεταφρασμένο από: ΚΟΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Εικονογράφηση: ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

ISBN: 978-960-328-271-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

2

λιγότερα
BOOK24

ΕΙΡΗΝΗ / ΠΛΟΥΤΟΣ / ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ / ΌΡΝΙΘΕΣ / ΒΑΤΡΑΧΟΙ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Μεταφρασμένο από: ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 978-960-04-0641-2

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Το πρώτο βιβλίο της σειράς  «Μεγάλα έργα για παιδιά και νέους» περιλαμβάνει τις ελεύθερες διασκευές των Ορνίθων, της Ειρήνης και των Βατράχων του Αριστοφάνη από τον γνωστό σκηνοθέτη, ηθοποιό και διασκευαστή Γιάννη Καλατζόπουλο που επιχειρεί να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα αριστουργήματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Το διασκευασμένο κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, σκηνογραφικά σχέδια και αναλυτικές σκηνοθετικές οδηγίες για το ανέβασμα των παραστάσεων. Πρόκειται για ένα απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που συμμερίζονται την άποψη του συγγραφέα ότι τα μικρά παιδιά μπορούν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το θέατρο μέσα από τα μεγάλα έργα, από εκείνα που άντεξαν στο χρόνο, συνδυάζοντας την αισθητική και την ποίηση με την ανάδειξη των πανανθρώπινων αξιών.

λιγότερα
EklisiazousesEx 21x28_Layout 1

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΖΕΣ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Μεταφρασμένο από: ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΡΜΕΝ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Εικονογράφηση: ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ

ISBN: 978-960-14-2361-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από το τέλος του φοβερού Πελοποννησιακού πολέμου και η κατάσταση στην Αθήνα παραμένει ακόμα πολύ άσχημη. Οι γυναίκες της Αθήνας αποφασίζουν να αναλάβουν δράση! Μασκαρεμένες σαν άνδρες, με αρχηγό τους την Πραξαγόρα, μπαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου και ψηφίζουν να δοθεί η διακυβέρνηση της χώρας στις γυναίκες. Μια νέα εποχή ξεκινά – ο πλούτος ξαναμοιράζεται και η ειρήνη κυριαρχεί… και αν γίνει κάποιο λάθος η Πραξαγόρα είναι έτοιμη να το διορθώσει.

λιγότερα
978-960-501-158-1.jpg

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΖΕΗ ΑΛΚΗ

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ISBN: 978-960-501-158-1

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Στο βιβλίο περιέχονται δύο ελεύθερες διασκευές της Άλκης Ζέης σε θεατρικά έργα δύο ξένων μυθιστορημάτων. Ο Κεραμιδοτρέχαλος: Ο Μπόμπιρας, ένα μικρό αγόρι που ζει σε μια γειτονιά της πόλης, έχει χιλιάδες απορίες αλλά κανένας δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί μαζί του, ούτε οι γονείς ούτε και ο αδερφός του. Ξαφνικά στο περβάζι του παραθύρου του εμφανίζεται ένα παράξενο ανθρωπάκι με μια έλικα στην πλάτη: ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος. Ο Στίκης γίνεται για λίγο σύντροφος του Μπόμπιρα στα παιχνίδια και τις σκανταλιές μέχρι που να εξαφανιστεί μία μέρα έτσι ξαφνικά όπως ήρθε. Όταν όμως ο Μπόμπιρας θα χρειαστεί τη βοήθειά του για να σώσει το παρκάκι της γειτονιάς, ο Στίκης θα εμφανιστεί και πάλι! Ματίας ο Πρώτος: Ο δεκάχρονος Ματίας διαδέχεται στο θρόνο τον Βασιλιά πατέρα του που πεθαίνει. Ο Ματίας όμως ίναι όμως μόνο στα χαρτιά Βασιλιάς αφού στην πραγματικότητα κυβερνούν οι υπουργοί του. Όταν γνωρίζει τον Τίτο, τον γιο του μάγειρα του παλατιού, ανακαλύπτει ότι στη χώρα του γίνεται πόλεμος. Οι δύο φίλοι πάνε στο μέτωπο και καταλαβαίνουν εκεί τι πραγματικά σημαίνει πόλεμος. Ο Ματίας και ο Τίτος επιστρέφουν στο παλάτι και αναλαμβάνουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας την διακυβέρνηση. Θα τα καταφέρουν όμως μόνα τους τα παιδιά

λιγότερα
14124

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ

ΚΛΕΪΜΠΟΡΝ ΑΝΝΑ

Μεταφρασμένο από: ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εικονογράφηση: ΤΕΜΠΟΡΙΝ ΕΛΕΝΑ

Εκδόσεις: ΜΙΝΩΑΣ

ISBN: 978-960-481-926-3

περισσότερα
Περιγραφή:

Μια συλλογή με συναρπαστικές ιστορίες, γραμμένες από έναν σπουδαίο συγγραφέα με παγκόσμια απήχηση. Ο σαιξπηρικός κόσμος της μαγείας και του μυστηρίου, του ρομαντισμού και της εκδίκησης, γεμάτος μάγισσες, ξωτικά και φαντάσματα, ζωντανεύει σε ένα βιβλίο με έξι από τα πιο γνωστά έργα του συγγραφέα, διασκευασμένα με τρόπο κατάλληλο για παιδιά και μοναδικά εικονογραφημένα.

λιγότερα
978-960-16-3763-1.jpg

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ.ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΜΑΓΙΑ ΜΠΑΡΙΤΣ

Εικονογράφηση: KRISTINA LOUHI

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-3763-1

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Το Κουκλοθέατρο! είναι ένα λεπτομερειακός οδηγός για την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Στις δώδεκα ενότητές του, παρουσιάζονται τα διαφορετικά είδη κουκλοθεάτρου ενώ δίνονται οδηγίες για την κατασκευή κούκλων από διαφορετικά υλικά και με πολλές διαφορετικές τεχνικές. Παρουσιάζονται επιπλέον πληροφορίες για τις κουκλοθεατρικές σκηνές, τον τρόπο που οι κούκλες κινούνται και τα σκηνικά των κουκλοθεατρικών παραστάσεων.

λιγότερα
978-960-6660-17-7.jpg

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΠΟΝΤΙΚΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΣΚΑΛΙΔΗ ΖΩΗ / ΤΣΑΜΠΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Εικονογράφηση: ΚΙΟΥΣΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ)

Εκδόσεις: ΣΤΡΑΤΗΣ

ISBN: 978-960-6660-17-7

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Στον σκουπιδότοπο ζει μια ποντικο-οικογένεια, με αρχηγό τον παππού Αριστύρη. Ο καθένας κάτι ονειρεύεται: ένας τη μαύρη ζώνη στο καράτε, κάποιος άλλος να πετάξει με το αεροπλάνο του, ένα ζευγάρι περιμένει παιδιά, άλλοι να ανεβάσουν μια παράσταση τσίρκου. Όλοι φοβούνται τη γάτα, η οποία όμως θα ερωτευτεί τον ποντικό Φάκα και δεν θα τους κυνηγάει πια. «Η αγάπη όλα τα νικά και κάνει τα αδύνατα δυνατά».

λιγότερα
978-960-7837-48-6.jpg

ΜΟΡΜΟΛΗΣ

ΧΑΧΦΕΛΝΤ ΡΑΙΝΕΡ

Μεταφρασμένο από: ΣΚΟΥΦΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Εκδόσεις: ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

ISBN: 978-960-7837-48-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Μορμόλης αρχικά είναι ένα σκέτο, άδειο, ξύλινο κουτί. Οι μεγάλοι δεν τον καταλαβαίνουν και θέλουν να τον καταστρέψουν. Τα παιδιά όμως … τον ακούνε και συνδέονται μαζί του. Ο Μορμόλης τους μαθαίνει να αντιδρούν στην αυθαιρεσία. Όταν κάποιοι μεγάλοι τον καταστρέψουν, μπορεί να «βαφτιστεί» Μορμόλης ένα μπουρί σόμπας, ή ο,τιδήποτε άλλο. Όσοι μεγάλοι δείχνουν κατανόηση, αν και στην αρχή αντιδρούν, τελικά αποδέχονται τον Μορμόλη.

λιγότερα

Θέατρο

Σελίδα 1 από 3123