Ζώα

Σελίδα 1 από 212
978-960-99501-7-6.jpg

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

REA SIMONE

Μεταφρασμένο από: ΒΡΑΧΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Εκδόσεις: ΚΟΚΚΙΝΟ

ISBN: 978-960-99501-7-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Μεταφρασμένοι  από τα αρχαία Ελληνικά, είκοσι  μύθοι του Αισώπου. Μερικοί  γνωστοί,  όπως ο ποντικός του αγρού και ο ποντικός της πόλης, ή, η αλεπού και τα σταφύλια.  Ορισμένοι άλλοι, όπως ο Προμηθέας και οι άνθρωποι, που δεν συναντώνται συχνά σε μικρές συλλογές.

λιγότερα
978-960-296-096-7.jpg

ΑΝΤΙΟ ΠΟΝΤΙΚΟΥΛΗ

HARRIS H. ROBIE

Μεταφρασμένο από: ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ

Εικονογράφηση: ORMEROD JAN

Εκδόσεις: ΝΙΚΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ISBN: 978-960-296-096-7

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Τρυφερή ιστορία όπου ένα πολύ μικρό παιδί έρχεται αντιμέτωπο με τον θάνατο του αγαπημένου του κατοικίδιου.

λιγότερα
978-960-16-2589-8.jpg

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΑ-ΖΩΑ, ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΠΑΝΤΑ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ ΓΑΛΑΤΕΙΑ

Εικονογράφηση: ΞΕΝΟΥ ΜΑΡΙΛΗ

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-2589-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Όμορφα ζωντανεμένες οι ιστορίες του ΄Αργου, του σκύλου του Οδυσσέα, του Αρίονα με το δελφίνι, της λύκαινας της Ρώμης. Οι χήνες του Καπιτωλίου, ο Βουκεφάλας του Μεγαλέξανδρου, το γαϊδουράκι που μετέφερε τον Χριστό, το λιοντάρι του Ανδροκλή και η σκυλίτσα Λάϊκα στάθηκαν στο πλευρό του ανθρώπου.

λιγότερα
978-960-16-1546-2.jpg

ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

ΑΝDRΕΑ ΜΙLLS

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-1546-2

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Δάσος, Έρημος, Ωκεανός, Λιβάδι, Βουνό: πέντε βιότοποι γεμάτοι από ζώα που απειλούνται. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους

λιγότερα
978-960-7846-64-8.jpg

Η ΓΑΤΑ ΚΟΥΜΠΑΡΑ

ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ ΣΟΥΛΑ, ΤΡΕΣΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, MANNA ANTHONY L.

Εικονογράφηση: ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΟΦΙΑ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ISBN: 978-960-7846-64-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Η γάτα Ρορό θέλει να … κουμπαρέψει με τον ποντικό Τοτό, προκειμένου να γίνει … φίλη με όλα τα ποντίκια του σπιτιού. Την είδηση αυτή, την υποδέχονται με ενθουσιασμό όλα τα ποντίκια, εκτός απ’ τον παππού και τη γιαγιά. Η πείρα της ζωής, τους έχει μάθει ότι καλό είναι να βρισκόμαστε «μακριά από τη γάτα». Γιατί να το λένε άραγε

λιγότερα
978-960-16-3602-3.jpg

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΑΜΟΥΘ

ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ SONDAAR P.

Μεταφρασμένο από: ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-16-3602-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Στη μακρινή εποχή των Παγετώνων, όπου μεγάλες περιοχές του πλανήτη καλύπτονται από πάγους και παγωμένα εδάφη με θάμνους, βρύα και λειχήνες, μια ομάδα κυνηγών σώζει ένα μικρό μαμούθ από βέβαιο θάνατο κι εκείνο με τη σειρά του θα τους σώσει από το κρύο, την πείνα αλλά και τους ανθρώπους των σπηλαίων. Ο γιός ενός κυνηγού, ο Τότο, θ’ ανέβει στην πλάτη του μικρού μαμούθ και θ’ αρχίσουν τις περιπέτειες…Μια ιστορία φιλίας, οικολογίας, παλαιοντολογίας με συγραφείς δύο καθηγητές πανεπιστημίου στον τομέα της Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας και πλούσια εικονογράφηση, φέρνει κοντά τα παιδιά με τον κόσμο των ζώων που έχουν πλέον εξαφανιστεί και τις γεωλογικές- ανθρωπολογικές συνθήκες μιας άλλης εποχής.

λιγότερα
9786185049614

ΜΕΛΙΣΣΕΣ

ΒΟΙΣΙΕΤΣ ΓΡΑΙΚΟΒΣΚΙ

Μεταφρασμένο από: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΨΥΧΑΛΟΥ

Εικονογράφηση: ΠΙΟΤΡ ΣΟΧΑ

Εκδόσεις: ΜΙΚΡΗ ΣΕΛΗΝΗ

ISBN: 9786185049614

περισσότερα
Περιγραφή:

Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τον μαγικό κόσμο των μελισσών! Να μάθουμε τα μέρη του σώματός τους, πώς είναι φτιαγμένο το σπίτι τους και ποιες είναι οι συνήθειές τους. Να τις δούμε να χορεύουν και να ανακαλύψουμε το μήνυμα που κρύβει καθένας από τους χορούς του. Να μάθουμε ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί τους και να διαβάσουμε για τη σχέση που είχαν με τον Ναπολέοντα. Να δουλέψουμε παρέα με τον μελισσοκόμο, να φορτώσουμε τις κυψέλες στο φορτηγό, να τις πάμε βόλτα στους αμυγδαλεώνες και να δοκιμάσουμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα είδη μελιού. Μόνο, προσοχή! Δεν πρέπει να τις αφήσουμε ποτέ απροστάτευτες!

λιγότερα
978-960-16-1927-9.jpg

ΝΤΟΜΙΝΙΚ

ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΤΑΙΓΚ

Μεταφρασμένο από: ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Εικονογράφηση: ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΤΑΙΓΚ

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-1927-9

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Ένας καλόκαρδος, ανιδιοτελής και γενναίος σκύλος κάνει ένα περιπετειώδες ταξίδι. Αντιμετωπίζει κακούς και βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη. Μέσα από αυτή τη φαινομενικά απλοϊκή διαδρομή, εξετάζονται με εύπεπτο τρόπο θέματα όπως η φιλία, η ζωή και ο θάνατος και ο διαφορετικός τρόπος που αντιμετωπίζει ο καθένας τις δυσκολίες.

λιγότερα
978-960-16-0541-8.jpg

Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΓΑΪΔΑΡΑΚΟΣ

ΜΑΡΩ ΛΟΪΖΟΥ

Εικονογράφηση: ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-16-0541-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Μια ιστορία για τον κύκλο και την ανακύκλωση της ζωής από τη σειρά «Το θαύμα του Κόσμου» με ήρωα έναν γαϊδαράκο που ζει και μετά τον θάνατό του στις μνήμες αλλά και στην καθημερινή ζωή μιας οικογένειας χωρικών. Τα βιβλία της σειράς έχουν στόχο να μυήσουν τα παιδιά στην ποίηση του κόσμου και, εν προκειμένω, στην αναπόσπαστη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και το περιβάλλον του με σκοπό να αναπτύξουν καλύτερα το εσωτερικό δυναμικό τους και να καλλιεργήσουν δεσμούς αγάπης και κατανόησης για τον κόσμο. Εμπλουτισμένο με παιδαγωγικά σχεδιασμένες ασκήσεις από την Καθηγήτρια του Παν/μιου Αθηνών Άντα Κατσίκη- Γκίβαλου και τους συνεργάτες της.

λιγότερα
file_1_8

Ο ΖΗΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ

ΚΑΖΑΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εικονογράφηση: ΚΑΖΑΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

«Δε μ’ ενδιαφέρουν πια τ’ αρνιά. Αγαπάω, Πανωραία μου, την πιο όμορφη Λύκαινα του βουνού, αλλά δεν ξέρω πώς να της το πω», είπε ο Ζήκος κι έκρυψε τη μουσούδα του μέσα σε μια μολόχα.  Θα καταφέρει ο Ζήκος να κατακτήσει την εκλεκτή της καρδιάς του; Οι φίλοι του είναι όλοι έτοιμοι να τον βοηθήσουν: ο Τζίμης ο λαγός, ο Λουκής ο τυφλοπόντικας, ο αρκούδος ο Πατού, ο Τρύφωνας η νερόκοτα, η Πανωραία η χελώνα και τόσοι άλλοι.  Ένα βιβλίο για την άγρια ζωή και τα είδη που έχουν ανάγκη την προστασία μας.

λιγότερα

Ζώα

Σελίδα 1 από 212