Αθήνα

Σελίδα 1 από 41234
978-960-328-366-9

ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ, Η ΑΘΗΝΑΙΑ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΩΡΑϊΤΟΥ

Εικονογράφηση: ΕΥΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΥ

Εκδόσεις: ΑΚΡΙΤΑΣ

ISBN: 978-960-328-366-9

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Τη ζωή και το έργο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, που με την καλοσύνη και το κοινωφελές έργο της έγινε το βάλσαμο στις ψυχές των σκλαβωμένων Αθηναίων την εποχή της Τουρκοκρατίας, αποδίδει η συγγραφέας Πηνελόπη Μωραϊτου σε πλούσια εικονογράφηση της Εύας Καραντινού. Η ηγουμένη Φιλοθέη θα «πολεμήσει» την ανέχεια και τον σκοταδισμό των ζοφερών εκείνων χρόνων στην Αθήνα με όπλα της την πίστη στον Θεό και την μόρφωση. Και Εκείνος ευλόγησε το έργο της και τα σχολεία πλήθυναν στην Αθήνα, στα χωριά της Αττικής, στο Μοναστήρι της και στα Μετόχια. Παντού απλώθηκε μια κυψέλη δημιουργίας που με το χαρούμενο βουητό της έσπασε τη σιωπή και το κλάμα της σκλαβιάς και έδωσε νόημα στη θυσία της. Μια αληθινή ιστορία για την πίστη στη μόρφωση και την καλλιέργια που κεντρίζει το συναίσθημα και τη φαντασία των παιδιών και τους δίνει στόχους και όραμα.

λιγότερα
978-960-484-088-5.jpg

ΑΘΗΝΑ, Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ISBN: 978-960-484-088-5

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

«Κάτω απ’ τον ήλιο το γλυκό, μια πόλη είναι χτισμένη, τη θάλασσα έχει κοντά, σε βράχο πάει και δένει. Δύο θεοί μαλώσανε, προστάτες της να γίνουν, αγώνα έκαναν τρανό, ελιά και κύμα δίνουν». Πώς πήρε το όνομά της Αθήνα και ποιος θεός έκανε το καλύτερο δώρο στην πόλη

λιγότερα
978-960-16-1777-0.jpg

ΑΘΗΝΑ.Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΧΑΡΤΜΟΥΤ ΛΕΠΠΙΝ

Εικονογράφηση: ΜΙΡΚΟ ΡΑΤΚΕ

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-1777-0

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Τον 5ο αιώνα π.Χ. οι Αθηναίοι έκαναν πράξη μια παράλογη έως τότε ιδέα: να πάρουν την εξουσία από τους αριστοκράτες και να τη δώσουν στο λαό! Και η «επιχείρηση» στέφτηκε με τέτοια επιτυχία που σήμερα, θεωρούμε αυτονόητο αυτό τον τρόπο διακυβέρνησης και παρέκκλιση οποιαδήποτε άλλη μορφή πολιτεύματος στο σύγχρονο κόσμο. Τι σήμαινε όμως δημοκρατία για τους αρχαίους Έλληνες και πώς γινόταν πράξη

λιγότερα
b112254

ΑΛΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΖΕΗ ΆΛΚΗ - ΣΑΡΡΗ ΖΩΡΖ

Εικονογράφηση: ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΨΑΡΑΚΗ ΒΑΣΩ

Εκδόσεις: ΕΨΥΠΕ

ISBN: 978-960-87296-4-3

περισσότερα
Περιγραφή:

Παρόλο που πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που ήμασταν παιδιά, θυμόμαστε κι η Ζωρζ κι εγώ ένα σωρό λεπτομέρειες της παιδικής ζωής μας και κάθε φορά που βρισκόμαστε όλο και κάτι θα έχουμε να πούμε για τα δυο κοριτσάκια, τις αχώριστες φίλες μα και τις τόσο διαφορετικές. Μπορεί να περάσαμε δύσκολα χρόνια πολέμου και κατοχής, να πεινάσαμε, να κρυώσαμε, να φοβηθήκαμε, μα οι στιγμές που ζούσαμε ήτανε τόσο δυνατές, τόσο γεμάτες. Κι αν τώρα γράφουμε αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, είναι γιατί κάποια συναισθήματα είναι κοινά σ’ όλα τα παιδιά όλων των εποχών.

λιγότερα
978-960-244-153-4.jpg

ΈΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΙΚΟ

ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Εκδόσεις: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ISBN: 978-960-244-153-4

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Η Μύρτις, το εντεκάχρονο κορίτσι της αρχαίας Αθήνας που έφεραν στο φως πρόσφατα οι αρχαιολόγοι, στις ανασκαφές του Κεραμεικού, ξαναζεί στις μέρες μας για δεύτερη φορά μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία που της στέρησαν την αρχαία της ζωή. Φτερουγίζει πάνω από τον Κεραμεικό, παίζει με τις φίλες της στις όχθες του Ηριδανού, φτιάχνει πήλινα αγγεία στο εργαστήρι του πατέρα τηςκαι ονειρεύεται να διορθώσει τις συμφορές του πολέμου. Μια όμορφα δεμένη και εικονογραφημένη αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων….

λιγότερα
978-960-7846-34-1.jpg

ΕΞΕΡΕΥΝΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ISBN: 978-960-7846-34-1

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ περισσότερα
Περιγραφή:

Το «»Εξερευνώ τη πόλη μου»» είναι ένα βιβλίο που σκοπό έχει να βοηθήσει δασκάλους και μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν περιοχές της Ελλάδας που χαρακτηρίζονται από ιστορική και πολιτιστική συνέχεια, αλλά συγχρόνως και από έντονη οικονομική και κοινωνική ζωή. Ενδείκνυται ως αφόρμηση και υποστηρικτικό υλικό για προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τοπικής ιστορίας, όπως και για σχέδια εργασίας στην ευέλικτη ζώνη, αλλά και για μια νέα διδακτική προσέγγιση στο μάθημα της Ιστορίας. Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες, που προσεγγίζουν το κέντρο κάθε πόλης σαν ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ενότητα.Κάθε ενότητα περιλαμβάνει προτάσεις για παιδαγωγικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας για το μαθητή, επιλεγμένα κείμενα, φωτογραφίες και άλλο υποστηρικτικό υλικό. Ειδικές παραπομπές γίνονται στην περιοχή του Μοναστηρακίου, όπου έγινε η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και στην οποία αναφέρεται το συνοδευτικό υλικό.»»

λιγότερα
978-960-455-618-2.jpg

Η ΑΘΗΝΑ ΣΕ 7 ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ ΜΑΡΙΖΑ

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ISBN: 978-960-455-618-2

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Ένας οδηγός για μικρούς και μεγάλους που οργανώνει την περιήγηση της πόλης της Αθήνας σε επτά κύριες διαδρομές που τέμνουν το χώρο και το χρόνο (π.χ. αρχαία Αθήνα, Βυζαντινή Αθήνα, Αθήνα των Οθωμανικών Χρόνων, Αθήνα των Νεότερων χρόνων) και μερικές ακόμη συμπληρωματικές σε επιλεγμένες τοποθεσίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εκτός Αθηνών (π.χ. Βραυρώνα, Μονή Δαφνίου, Πειραιάς, Λάυριο). Μεστό σε πληροφορίες –τόσο χρηστικές όσο και ιστορικές- αλλά και σε εικονογράφηση αποδίδει τη διαχρονική διάσταση της Αθήνας με σύντομο, ευχάριστο και συμπυκνωμένο τρόπο.

λιγότερα
978-960-98324-4-1.jpg

Η ΖΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

ΜΠΙΡΗ - ΜΕΛΑ ΜΑΡΙΑ

Εκδόσεις: ΜΠΙΡΗ - ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

ISBN: 978-960-98324-4-1

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Η ζωφόρος του Παρθενώνα αποτελεί ανεξάντλητη πηγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων αφού αποτυπώνει με τρόπο μοναδικό την εικόνα της αθηναϊκης κοινωνίας του «χρυσού αιώνα» του Περικλή. Το βιβλίο προσφέρει μια ποικιλία παιχνιδιών με σαφείς εκπαιδευτικούς στόχους και λειτουργεί και ως προέκταση του βιβλίου «ο Φίλιππος και τα μαγικά κρόταλα», βοηθώντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με τα παιδιά τους να αποκαλύψουν την ομορφιά και τον πλούτο των γνώσεων που προσφέρει η Ζωφόρος.

λιγότερα
978-960-04-4039-3

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ

Εικονογράφηση: ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 978-960-04-4039-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Στην παλία Αθήνα, όταν ο Βενιζέλος δεν ήταν ακόμη αεροδρόμιο, η Μητρόπολη ήταν το υψηλότερο κτήριο της πόλης και η Βουλή ήταν παλάτι μας μεταφέρει η «Η ιστορία της μαμάς μου». ‘Ένα βιβλίο – παιχνίδι για όσα παλιά έμειναν και άλλα που δεν υπάρχουν πιά. Με κείμενο και εικόνες από τη Σοφία Ζαραμπούκα και εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες από τη Μαρίζα Ντεκάστρο.

λιγότερα
978-960-412-822-8

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΜΑΡΙΖΑ ΝΤΕΚΑΣΤΡΟ

Εικονογράφηση: ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΛΙΑΤΟΥ

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ISBN: 978-960-412-822-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Η πόλη μου είναι σαν ένας μικρός, πυκνοκατοικημένος πλανήτης… Εδώ ζουν δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι… Η πόλη μου έχει μυρωδιές, ήχους, πουλιά, ζώα, εργοστάσια, πάρκα, αυτοκίνητα, λεωφορεία, σπίτια, μαγαζιά… Πώς θα τη γνωρίσουμε; Βγάζουμε το χάρτη, προσανατολιζόμαστε και βουρ για εξερεύνηση. Θα επισκεφθούμε μνημεία από διάφορες εποχές, θα χαζέψουμε παλιά νεοκλασικά αλλά και μοντέρνα κτήρια, θα παίξουμε στις πλατείες με τα αγάλματα, θα ψωνίσουμε στις αγορές. Ευχάριστες ιστορίες, πλούσια εικονογράφηση και η απαραίτητη ενότητα με δραστηριότητες και ασκήσεις, για παιδιά Α’ & Β΄ Δημοτικού.

λιγότερα

Αθήνα

Σελίδα 1 από 41234