ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ... ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΖΙ

Σήμερα, γυρνώντας από το σχολείο, μπορεί να σας δείξει το παιδί σας ένα βιβλίο που έφερε στο σπίτι για να το διαβάσει. Και ίσως σας μιλήσει για μια βαλίτσα με ρόδες που ήρθε στην τάξη, για τα βιβλία που είχε μέσα, για κάποια που ξεφύλλισαν όλοι μαζί, για ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, για τη συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή έναν ήρωα, για τους λόγους που διάλεξε το βιβλίο που έφερε σπίτι.

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® έφθασαν στην τάξη του παιδιού σας!

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που επιδιώκει να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και την πρακτική του δανεισμού. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι μικρές, κινητές, θεματικές βιβλιοθήκες που φθάνουν στην σχολική τάξη, όπου παραμένουν για ένα περίπου μήνα και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά όχι μόνο να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να δανειστούν κάποια από αυτά στο σπίτι τους.

Στην εποχή της κινούμενης εικόνας, που κρατά τα παιδιά μακρυά από το διάβασμα, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ενθαρρύνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα βιβλία. Να τα διαβάσουν, να απολαύσουν τις εικόνες τους, να αναζητήσουν την συντροφιά τους, να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις που τους προκαλούν και να τις συζητήσουν. Πολλές καλές συνήθειες που θα αναπτύξουν γύρω από το διάβασμα, θα τους συνοδεύσουν στην ενήλικη ζωή τους.

Συνταξιδέψτε κι εσείς με τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®, παρέα με το παιδί σας:

Συζητήστε μαζί του για το βιβλίο που διάλεξε. Τι του κίνησε το ενδιαφέρον: το θέμα, ο τίτλος, οι εικόνες, ο συγγραφέας;

Στηρίξτε τις αναγνωστικές επιλογές του, ακόμη κι αν δεν θα ήταν οι δικές σας. Σημασία έχει που θέλησε να φέρει ένα βιβλίο στο σπίτι.

Ενθαρρύνετέ το να διαβάζει λίγο κάθε μέρα, από το βιβλίο που διάλεξε. Και δεν πειράζει αν δεν το τελειώσει όλο. Αν το βιβλίο είναι δύσκολο, μπορείτε να του το διαβάσετε εσείς.

Διαβάστε μαζί άλλα βιβλία σχετικά με το θέμα της βαλίτσας που ήρθε στο σχολείο. Ή επιλέξτε βιβλία άλλων θεμάτων, μέσα από την σχετική ενότητα ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ 

Οργανώστε έναν περίπατο, εμπνευσμένο από το βιβλίο… στον κήπο, στο δάσος, στην παραλία, στο μουσείο, στην πόλη.

Επισκεφθείτε μαζί την τοπική βιβλιοθήκη. Είναι μεγάλη χαρά για ένα παιδί να έχει την δική του κάρτα μέλους και να διαλέγει το ίδιο τα βιβλία που θέλει να διαβάσει.

Παίξτε μαζί του, κεντρίστε τη φαντασία του με παιχνίδια παρατηρητικότητας, μουσικό- οπτικά ερεθίσματα και κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του, παίζοντας με τα βιβλία.

Βοηθήστε το παιδί να διατηρήσει σε καλή κατάσταση το βιβλίο που δανείστηκε, ώστε να μπορέσει αυτό να συνεχίσει τα ταξίδια του σε άλλα σχολεία.

Θυμίστε στο παιδί σας την υποχρέωσή του να επιστρέψει το βιβλίο στην τάξη, στην προβλεπόμενη ημερομηνία (αναγράφεται στον σελιδοδείκτη του).

Σας ευχόμαστε να απολαύσετε τη φιλοξενία των Βιβλίων σε Ρόδες στο σπίτι…μικροί και μεγάλοι μαζί.