Μυθολογία

Σελίδα 1 από 41234
978-960-99501-7-6

ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

Εικονογράφηση: SIMONE REA

Εκδόσεις: KOKKINO

ISBN: 978-960-99501-7-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Είκοσι από τους μύθους του Αισώπου, κάποιοι λιγότερο γνωστοί, σε μετάφραση πιστή στο αρχικό κείμενο και συγχρόνως κατανοητή και από μικρότερα παιδιά, χωρίς επιμύθιο, γεγονός που δίνει δυνατότητα για συζητήσεις και ερμηνείες. Ολοσέλιδη ζωντανή εικονογράφηση. Αν και δεν ανήκουν στη μυθολογία, ανήκουν στην αρχαία γραμματεία και προσφέρονται για συσχετισμούς με μυθολογικές αφηγήσεις.

λιγότερα
978-960-9505-00-0

ΑΡΧΑΙΑ ΜΥΘΙΚΑ ΤΕΡΑΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

ΤΑΜΠΑΛΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Εικονογράφηση: ΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΛΕΞΙΑ

Εκδόσεις: ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

ISBN: 978-960-9505-00-0

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Βιβλίο γνώσεων με χιούμορ και έντονη εικονογράφηση που μπλέκεται με την αφήγηση, και σύντομο λόγο: η Μέδουσα, ο Άργος, ο Πήγασος, η Λερναία Ύδρα, ο Μινώταυρος, ο Κέρβερος, οι Κύκλωπες, η Σφίγγα, η Έχιδνα κ.α. Μαζί τους θεοί και ήρωες: ο Δίας, η Ήρα, ο Ερμής, ο Περσέας, η Αθηνά, ο Οδυσσέας, ο Αχιλλέας, ο Οιδίποδας …

λιγότερα
978-960-8375-10-9

ΑΤΛΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ

Εκδόσεις: GRAMMA

ISBN: 978-960-8375-10-9

περισσότερα
Περιγραφή:

Περιέχει χάρτες, που συνοδεύονται από πληροφοριακά στοιχεία και περιγραφές, με τους άθλους του Ηρακλή, την Αργοναυτική εκστρατεία, τον Τρωικό πόλεμο, τις περιπέτειες του Οδυσσέα, τις πόλεις που αναφέρονται στη μυθολογία και συναντάμε στον ελλαδικό χώρο.

λιγότερα
ΕΙΡΗΝΗ

ΕΙΡΗΝΗ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Εικονογράφηση: ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 978-960-040-034-2

περισσότερα
Περιγραφή:

Η Σοφία Ζαραμπούκα, με τις πολύχρωμες ολοσέλιδες, όλο χιούμορ ζωγραφιές της και με πολύ απλά λόγια, διηγείται στα μικρά παιδιά την υπόθεση από μερικές κωμωδίες του σατιρικού ποιητή. Μιλάει για το Διόνυσο που κατέβηκε στον Άδη να φέρει πίσω τον Ευριπίδη, για την Ειρήνη και τη Λυσιστράτη, τονίζοντας το αντιπολεμικό τους πνεύμα, για τους Όρνιθες, για τον Πλούτο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

λιγότερα
978-960-412-611-8

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ: ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Εικονογράφηση: ΣΒΕΤΛΙΝ ΒΑΣΙΛΕΒ

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ISBN: 960-412-611-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Σειρά τριών βιβλίων, με αφήγηση που μοιάζει προφορική, χωρίς περιττά στοιχεία, των κυριότερων μύθων της ελληνικής μυθολογίας. Η δημιουργία του κόσμου, τα πρώτα πλάσματα-θεότητες, οι μεταξύ τους πόλεμοι, αναμετρήσεις θεών και ανθρώπων, πράξεις θνητών θεϊκές, πράξεις αθανάτων με κίνητρα ταπεινά, η μοίρα που ορίζουν στους θνητούς, κατορθώματα, περιπέτειες απρόβλεπτες, το κέρδος της γνώσης σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

λιγότερα
978-960-16-2905-6

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

KIMMEL ERIC

Εικονογράφηση: MONTSERRAT PEP

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-16-2905-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Αφήγηση δώδεκα αρχαίων μύθων με τρόπο ζωντανό, ύφος παραμυθιού, μικρές ερμηνευτικές παρεμβάσεις και ιδιαίτερης οπτικής εικονογράφηση: Προμηθέας, Το κουτί της Πανδώρας, Η αρπαγή της Περσεφόνης, Ηχώ και Νάρκισσος, Αράχνη, Πυγμαλίων και Γαλάτεια, Το άγγιγμα του Μίδα, Ορφέας και Ευρυδίκη, Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας, Δαίδαλος και Ίκαρος, Θησέας και Μινώταυρος, Περσέας και Μέδουσα.

λιγότερα
978-960-484-043-4

Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ

ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Εικονογράφηση: ΖΩΪΔΗ ΡΑΝΙΑ

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ISBN: 978-960-484-043-4

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: περισσότερα
Περιγραφή:

Γραμμένο σε στίχους, το κείμενο αφηγείται την ιστορία της Ιφιγένειας. Ξεκινά από την αφορμή του Τρωικού πολέμου, τη συγκέντρωση του στρατού, την ένταξη στην εκστρατεία του Οδυσσέα και του Αχιλλέα. Ακολουθεί η συγκέντρωση στην Αυλίδα, ο θυμός της Άρτεμης, ο χρησμός για τη θυσία, η παρέμβαση της θεάς τη στιγμή της θυσίας.

λιγότερα
978-960-425-003-5.jpg

Η ΛΥΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Μεταφρασμένο από: ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Εικονογράφηση: ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδόσεις: ΣΙΓΜΑ

ISBN: 978-960-425-003-5

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Δάφνης, ο γιος του Ερμή και μιας νύμφης της Σικελίας, αγαπούσε με πάθος τη μουσική. Ερωτεύτηκε τη νύμφη Λύκη και όταν εκείνη τραγουδούσε και εκείνος έπαιζε το σουραύλι ήταν σαν να έπαιζαν μουσική μια μούσα από τον Όλυμπο και ο ίδιος ο Πάνας ? ήταν το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι στη Σικελία. Μόνο που η Λύκη είχε έναν φόβο, μη χάσει τον αγαπημένο της, παρ’ όλους τους όρκους στους θεούς που έδινε ο Δάφνης και την διαβεβαίωση πως να την ξεχάσει όσο ζει είναι αδύνατον. Όταν μια μέρα ο Δάφνης έψαχνε για νερό να πιει να ξεδιψάσει βρέθηκε σε ένα παλάτι όπου η βασιλοπούλα του έδωσε ένα κύπελλο με το νερό της λησμονιάς…

λιγότερα
ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΘΕΕΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ

ΡΑΧΜΙΛ ΦΡΑΝΣΟΥΑΖ  

Εικονογράφηση: ΓΚΑΣΤΟ ΣΑΡΛΟΤ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 978-960-04-4865-8

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Πρωταγωνιστές της ελληνικής μυθολογίας, οι θεοί και οι θεές είναι παρόντες σε όλες τις περιπέτειες των μυθικών ηρώων. Έχουν όμως και τις δικές τους συναρπαστικές ιστορίες. Άλλοτε σύμμαχοι και άλλοτε αντίπαλοι, η Ήρα, ο Ποσειδώνας, η Δήμητρα, η Αθηνά, ο Άρης, η Αφροδίτη, ο Ήφαιστος, ο Ερμής, η Άρτεμη, ο Απόλλωνας, η Εστία και ο Διόνυσος αποτελούν μια οικογένεια που ο Δίας συχνά δυσκολεύεται να την κρατήσει σε τάξη. Άλλωστε κι αυτός, ο αρχηγός των θεών και άρχοντας του κόσμου, έχει τις αδυναμίες του… Ελάτε να γνωρίσετε τους δώδεκα Ολύμπιους θεούς. Θα μάθετε όλες τους τις ιστορίες και όλα τους τα μυστικά!

λιγότερα
978-960-164-301-4

ΘΗΣΕΑΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Εικονογράφηση: ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΟΥΙΖΑ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-164-301-4

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Με αφήγηση περιεκτική και συγχρόνως γλαφυρή παρουσιάζεται ο Θησέας, η καταγωγή, τα κατορθώματά του. Αφανίζει ληστές και θηρία και σώζει την Αθήνα από τον ανθρώπινο φόρο στην Κρήτη, γίνεται ο βασιλιάς που ενώνει τους οικισμούς της Αθήνας σε πόλη. Παρουσιάζονται και στοιχεία της ζωής του λιγότερο γνωστά, όπως η άδικη τιμωρία του γιου του Ιππόλυτου και η κάθοδος στον Άδη.

λιγότερα

Μυθολογία

Σελίδα 1 από 41234