Ο Πλανήτης μας

Σελίδα 1 από 41234
20 ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ

20 ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

TROIANO ROSALBA

Μετάφραση: ΚΟΛΥΔΑ ΕΥΓΕΝΙΑ

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

ISBN: 9789606530357

περισσότερα
Περιγραφή:

20 ιστορίες σπουδαίων παιδιών με θέληση και απίστευτη δύναμη ψυχής που κατάφεραν να γίνουν οι πράσινοι ήρωες του πλανήτη μας! Ποιο είναι το μυστικό τους; Έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε δράσεις για την κλιματική αλλαγή, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη διάσωση του πλανήτη. Οι πράξεις τους γίνονται παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Γης. Αυτός είναι ο λόγος που προτείνουμε να διαβάσετε τις συναρπαστικές ιστορίες τους και να κάνετε κι εσείς κάτι μικρό αλλά σημαντικό για το περιβάλλον.

λιγότερα
ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ

LADEN NINA

Μετάφραση: ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εικονογράφηση: CASTRILLON MELISSA

Εκδόσεις: ΠΟΤΑΜΟΣ

ISBN: 9789605451707

περισσότερα
Περιγραφή:

Η Μητέρα Φύση στέλνει ένα γράμμα σ’ ένα μικρό κορίτσι για να μαθαίνει να παρατηρεί, να χαίρεται, να σέβεται και φροντίζει όσα πολύτιμα μας περιβάλλουν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

λιγότερα
978-960-16-2190-6

ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ

NOBLET JEAN - FRANCOIS, LAVESQUE CATHERINE

Εικονογράφηση: AUDOUIN LAURENT

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 978-960-16-2190-6

περισσότερα
Περιγραφή:

Προβληματίζεσαι για το μέλλον του πλανήτη; Θέλεις να συμμετέχεις ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος; Πολύ καλά, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Ο οδηγός αυτός σου προτείνει κάποιες καθημερινές ενέργειες που μπορείς να κάνεις για να φροντίσεις τη Γη. Από το δωμάτιό σου ως το σχολείο, από τις σχέσεις με τους φίλους σου μέχρι τη σχέση σου με τη φύση, αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις απλά αντανακλαστικά για κάθε περίπτωση και να γίνεις ένας πολίτης με οικολογική συνείδηση που σέβεται τη ζωή και τους φυσικούς της πόρους.

λιγότερα
ΑνΗΓηειχε100

ΑΝ Η ΓΗ ΕΙΧΕ 100 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

McCANN JACKIE

Μετάφραση: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΛΛΥ

Εικονογράφηση: CUSHLEY AARON

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ISBN: 9789604846597

περισσότερα
Περιγραφή:

Κι αν η Γη ήταν ένα χωριό με 100 κατοίκους; Για φαντάσου! Σε αυτό το παγκόσμιο χωριό, πόσοι θα ήταν οι άντρες και πόσες οι γυναίκες; Πόσοι θα προέρχονταν από την Ασία ή από την Αφρική; Πόσοι θα είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε ηλεκτρικό ρεύμα ή θα είχαν δικό τους σπίτι; Πώς θα ήταν άραγε η ζωή τους; Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις πόσο πολλά έχουμε κοινά αλλά και να ανακαλύψεις όσα επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές μας. Μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που επιθυμούμε. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

λιγότερα
ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΙΙ

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΙΙ

STEWART-SHARPE LEISA

Μετάφραση: ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Εικονογράφηση: DOVE EMILY

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

ISBN: 9789606532054

περισσότερα
Περιγραφή:

Οι ωκεανοί φιλοξενούν τη μεγαλύτερη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει στη Γη, αλλά ακόμα και σήμερα παραμένουν ανεξερεύνητοι. Γνωρίστε, λοιπόν, τα πλάσματα της αβύσσου και περιπλανηθείτε σε υποθαλάσσια δάση. Ακολουθήστε τους μεγαλύτερους θηρευτές των ωκεανών, εξερευνήστε τους κοραλλιογενείς υφάλους και ανακαλύψτε για πρώτη φορά τον μυστηριώδη κόσμο του θαλάσσιου πυθμένα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον Γαλάζιο Πλανήτη, βασισμένο στο ντοκιμαντέρ του BBC. ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ.

λιγότερα
ΓΙΝΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΓΙΝΕ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΝΔΡΕΑΔΗ ΕΛΕΝΗ

Εικονογράφηση: ΚΟΛΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ISBN: 9789605667429

περισσότερα
Περιγραφή:

Τολμάς να αναλάβεις μια μυστήρια, άκρως απόρρητη αποστολή, γεμάτη εκπλήξεις; Είσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι όχι, ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! Αν πάλι η απάντηση είναι ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Άνοιξέ το όμως με μεγάλη προσοχή. Γιατί η ζωή σου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

λιγότερα
978-960-16-1546-2.jpg

ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

ΑΝDRΕΑ ΜΙLLS

Εκδόσεις: Σ.ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.

ISBN: 978-960-16-1546-2

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Δάσος, Έρημος, Ωκεανός, Λιβάδι, Βουνό: πέντε βιότοποι γεμάτοι από ζώα που απειλούνται. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους

λιγότερα
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!

HARMAN ALICE

Μετάφραση: ΝΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Εικονογράφηση: LOZANO ANDRES

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 9789601690278

περισσότερα
Περιγραφή:

Η επιστήμη μίλησε. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, γνωρίζουμε τι είναι και τι πρέπει να αλλάξει. Τότε γιατί δεν κάνουμε κάτι; Οι μεγάλοι λένε στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται, αλλά οι ίδιοι δεν ακολουθούν πάντα τις συμβουλές τους. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι πολιτικοί: λένε περισσότερα από όσα πράττουν. Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου θα σε εμπνεύσει και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις επιχειρήματα ώστε να πείσεις περισσότερους ανθρώπους να συνεργαστούν για να φτιάξουμε όλοι μαζί έναν καθαρότερο, δικαιότερο και καλύτερο κόσμο.

λιγότερα
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΚΕΑΝΟΙ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ-ΩΚΕΑΝΟΙ

GREEN JEN

Μετάφραση: ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

ISBN: 978-960-653-022-7

περισσότερα
Περιγραφή:

Έχετε ακούσει ποτέ να μιλούν για τον Γαλάζιο Πλανήτη; Είναι ο πλανήτης όπου ζούμε όλοι! Πάνω από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, κυρίως από το αλμυρό νερό των θαλασσών και των ωκεανών. Ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

λιγότερα
978-960-7846-31-0.jpg

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

MEDASSET

Εικονογράφηση: ΒΟΚΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εκδόσεις: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ

ISBN: 978-960-7846-31-0

περισσότερα
Περιγραφή:

Το εκπαιδευτικό Πακέτο «Μεσόγειος Θάλασσα – Πηγή Ζωής ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους στη Mare Nostrum, βοηθώντας τους να γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, όλους τους φυσικούς «πρωταγωνιστές» της: τα ζώα και τα φυτά της, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς της, αλλά και τους κινδύνους που την απειλούν. Έτσι τα παιδιά και όσοι κάνουν μαζί τους αυτό τον πρωτότυπο «περίπλου» συνειδητοποιούν την ανάγκη προστασίας της αλλά και τρόπους αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Ένας μεγάλος χάρτης της Μεσογείου όπου σημειώνονται προστατευόμενες περιοχές και μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, οκτώ καρτέλες πληροφοριών ανά πέντε θεματικούς άξονες, δέκα φύλλα δραστηριοτήτων σχεδιασμένα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σε ηλικιακή διαβάθμιση και ένας οδηγός πλεύσης για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές «επιστρατεύονται» για την επίτευξη του παραπάνω στόχου.

λιγότερα

Ο Πλανήτης μας

Σελίδα 1 από 41234