Θέατρο

Σελίδα 1 από 3123
978-960-03-1185-3.jpg

ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ

ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ISBN: 978-960-03-1185-3

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Η Αννούλα τη μέρα της γιορτής του Τσιμέντου δραπετεύει στις στέγες των σπιτιών. Δεν θέλει να κατέβει ξανά στην πόλη, αν δεν αλλάξει η κατάσταση. Στις στέγες θα βρει την γιαγιά της που έχει πεθάνει και θα γίνει φίλη με ένα ξωτικό, τον Βαγγελάκη. Συντροφιά με τον Βαγγελάκη συναντούν παλιά Χριστούγεννα και παλιές Κυριακές, πουλιά και αεροπλάνα. Όταν ο Δήμαρχος της Τσιμεντούπολης αποφασίζει να ανέβει ο ίδιος στις στέγες για να μπορέσει να βρει την Αννούλα, η συνάντησή του με το Μαύρο Σύννεφο θα αλλάξει πολλά.

λιγότερα
978-960-03-4789-0.jpg

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

ΚΑΛΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (διασκευή)

Εκδόσεις: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

ISBN: 978-960-03-4789-0

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Τρεις ελεύθερες διασκευές τριών σπουδαίων έργων του Αριστοφάνη μαζί με οδηγίες για παραστάσεις που μπορούν να ανέβουν σε σχολεία. Στους Όρνιθες που μετονομάζονται εδώ σε Χώρα των πουλιών, ένας Αθηναίος πολίτης, ο Πεισθέταιρος, αγανακτισμένος από την διαφθορά στην Αθήνα, αποφασίζει να δημιουργήσει μαζί με τα πουλιά μία καινούργια χώρα, τη Νεφελοκοκκυγία όπου θα βασιλεύει η δικαιοσύνη. Στην Ειρήνη, ο Τρυγαίος ένας αγρότης από την Αθήνα απελπισμένος από τον πόλεμο αποφασίζει να ταξιδέψει με ένα τεράστιο σκαθάρι στον ουρανό και να ρωτήσει τον Δία που έχει χαθεί τόσο καιρό η Ειρήνη και να προσπαθήσει να τη φέρει πίσω. Στους Βατράχους, ο θέος Διόνυσος αποφασίζει να κατέβει στον Άδη και να φέρει πίσω έναν από τους μεγάλους τραγικούς ποιητές για να σωθεί το θέατρο και να ανακάμψει η πνευματική ζωή της Αθήνας.

λιγότερα
ARXAIO THEATRO

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΙΗΣΗ

ΣΕΡΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Εικονογράφηση: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΑΝΤΡΑ

Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ

ISBN: 9789606535161

περισσότερα
Περιγραφή:

Ο Προμηθέας, ο ευεργέτης των ανθρώπων, η Άλκηστη, που βάζει την αγάπη πάνω από τον εαυτό της, η Αντιγόνη, η αλύγιστη κόρη του Οιδίποδα, ο Ίωνας, η Λυσιστράτη, ο Τρυγαίος, η Μήδεια, η Ελένη. Δεκαπέντε ήρωες και ηρωίδες του αρχαίου θεάτρου πιάνουν το νήμα, ο ένας μετά τον άλλον, και αφηγούνται ιστορίες συγκλονιστικές, άλλες αστείες άλλες δραματικές, που μιλούν για τη μοίρα, για την τιμή, για τον έρωτα, για την εξουσία, για την ειρήνη, για την αλαζονεία. Ιστορίες πανάρχαιες, σαν ασπρομάλλες παραμυθούδες, που διασχίζοντας τους αιώνες ξανανιώνουν και μεταμορφώνονται και γοητεύουν… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

λιγότερα
ΑΥΛΑΙΑ

ΑΥΛΑΙΑ! ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

LAUREN O'HARA

Μετάφραση: ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ

ISBN: 9789601667935

περισσότερα
Περιγραφή:

Είναι η πρεμιέρα του Καρυοθραύστη στη Βασιλική Όπερα και οι χορευτές, οι τραγουδιστές και οι ερμηνευτές ετοιμάζονται να βγουν στη σκηνή. Στα παρασκήνια, μια ομάδα τεχνικών, σχεδιαστών και μηχανικών εργάζονται σκληρά προκειμένου να μπορέσει ο σκηνοθέτης να φωνάξει: «Αυλαία!». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

λιγότερα
EklisiazousesEx 21x28_Layout 1

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΖΕΣ

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ

Μετάφραση: ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΡΜΕΝ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ)

Εικονογράφηση: ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Εκδόσεις: ΛΙΒΑΝΗΣ

ISBN: 978-960-14-2361-6

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από το τέλος του φοβερού Πελοποννησιακού πολέμου και η κατάσταση στην Αθήνα παραμένει ακόμα πολύ άσχημη. Οι γυναίκες της Αθήνας αποφασίζουν να αναλάβουν δράση! Μασκαρεμένες σαν άνδρες, με αρχηγό τους την Πραξαγόρα, μπαίνουν στην Εκκλησία του Δήμου και ψηφίζουν να δοθεί η διακυβέρνηση της χώρας στις γυναίκες. Μια νέα εποχή ξεκινά – ο πλούτος ξαναμοιράζεται και η ειρήνη κυριαρχεί… και αν γίνει κάποιο λάθος η Πραξαγόρα είναι έτοιμη να το διορθώσει.

λιγότερα
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

QUARELLO SERENELLA

Μετάφραση: ΓΕΟΥΡΓΑ ΕΙΡΗΝΗ

Εικονογράφηση: BOCCHI FABIANA

Εκδόσεις: ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

ISBN: 9786185488291

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Τι είναι ο καρυοθραύστης και τι σχέση έχει με τον βασιλιά των ποντικών; Πώς και υπάρχει τούρτα που φέρει το όνομα της διάσημης μπαλαρίνας Πάβλοβα; Ποια ήταν η «Μπαλαρίνα του Τσάρου»; Μια διαδρομή στην ιστορία του μπαλέτου μέσα από την πλοκή και τις ιστορίες δεκατεσσάρων από τα πιο εξέχοντα έργα (Ζιζέλ, Η λίμνη των κύκνων, Καρυοθραύστης, Το Πουλί της Φωτιάς κ.ά.), καθώς και μέσα από τη συναρπαστική ζωή των πιο θρυλικών χορευτριών και χορευτών (Μάργκο Φοντέιν, Αλίσια Αλόνσο, Ρούντολφ Νουρέγεφ κ.ά.) μας καθιστά σαφές ότι το κλασικό μπαλέτο είναι δημιούργημα αθάνατο, ικανό να μεταμορφώνεται διαρκώς και να αλλάζει πρόσωπα. Από τα πρώτα βήματα του Ρομαντικού Μπαλέτου και τις συλφίδες με τις λευκές τούλινες φούστες ως τις πρωτοπόρες και τολμηρές ερμηνείες του Μπαρίσνικοφ, ιστορίες με νεράιδες, πλάσματα της φαντασίας, μύθοι και θρύλοι, πειρατές, μοιραίες ιστορίες αγάπης και απελπισμένοι εραστές γεμίζουν τα μεγάλα θέατρα του κόσμου: την Όπερα του Παρισιού, το Μπολσόι της Μόσχας και τη Σκάλα του Μιλάνου.

λιγότερα
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΧΩΝ

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΧΩΝ

ROMANYSHYN ROMANA

Μετάφραση: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ

Εικονογράφηση: ΛΕΣΙΒ ΑΝΤΡΙΙ

Εκδόσεις: ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

ISBN: 9786185488215

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: •• περισσότερα
Περιγραφή:

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον απέραντο κόσμο της ακοής – στους ήχους της μουσικής, της ομιλίας αλλά και της σιωπής. Ένα βιβλίο για τη σημασία του ν’ ακούμε τους άλλους όταν μας μιλούν και να επικοινωνούμε μαζί τους ακόμα και χωρίς τις λέξεις. Στο βιβλίο οπτικοποιούνται οι ήχοι όλου του κόσμου και ο τρόπος με τον οποίο τους  αντιλαμβανόμαστε, αλλά και η σιωπή, ως μέρος της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον μας, ενώ τονίζεται η σημασία τόσο του να ακούμε, όσο και του να δίνουμε σημασία σε αυτά που ακούμε και να καταλαβαίνουμε ακόμη και χωρίς τις λέξεις. Η λειτουργία πρόσληψης των ήχων από τα όργανα του σώματός μας, η μουσική και η εξέλιξή της μέσα στα χρόνια, το ελληνικό αλφάβητο στη νοηματική γλώσσα, αλλά και η μαγεία της σιωπής, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που παρουσιάζονται στα σαλόνια του βιβλίου. Το βιβλίο κέρδισε το 2018 το βραβείο BOLOGNA RAGAZZI – από τα πλέον σημαντικά στο χώρο του παιδικού βιβλίου παγκοσμίως-, του θεσμού που από το 1966 τιμά τα καλύτερα παιδικά βιβλία.

λιγότερα
100 xronia tassos

ΘΕΑΤΡΟ

ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ

Εικονογράφηση: ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΦΙΑ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 978-960-04-0641-2

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΕΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΖΕΗ ΑΛΚΗ

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ISBN: 9789605011581

Eπίπεδο Αναγνωστικής Ικανότητας: ••• περισσότερα
Περιγραφή:

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα θεατρικά έργα: 1. Ο κεραμιδοτρέχαλος (ελεύθερη διασκευή από το μυθιστόρημα της Άστριντ Λίντκρεν Ο Κάρλσον και ο Μπόμπιρας στη στέγη), 2. Ματίας ο πρώτος, Τα παιδιά στη Βουλή / οι μεγάλοι στο σκαμνί (ελεύθερη διασκευή από το μυθιστόρημα του πολωνού συγγραφέα Γιάννους Κόρτσακ).
Η Άλκη Ζέη δεν ξεχνάει ποτέ το παιδί. Δεν ξεχνάει ποτέ να είναι η ίδια παιδί. Η λογοτεχνία για το παιδί στην Άλκη Ζέη έχει βρει τον συγγραφέα της. (Γιάννης Νεγρεπόντης)
Η ευαισθησία της στις λεπτές ψυχολογικές αποχρώσεις είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια της τέχνης της. (Αλέξανδρος Κοτζιάς, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Η Άλκη Ζέη έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανανέωση του παιδικού βιβλίου τόσο με την αισθητική όσο και με την κοινωνική και παιδαγωγική αξία των έργων της. (Άντα Κατσίκη-Γκίβαλου)

λιγότερα
ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΝΕΤΑ

Εκδόσεις: ΚΕΔΡΟΣ

ISBN: 9789600419092

περισσότερα
Περιγραφή:

Θεατροπαιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και… μεγαλύτερους. Ένα βιβλίο-οδηγός για δασκάλους, νηπιαγωγούς, γονείς, παιδιά, φοιτητές θεατρολογίας, σπουδαστές δραματικών σχολών, ηθοποιούς, ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες. Δεκαέξι «συναντήσεις» γεμάτες θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα, ασκήσεις χαλάρωσης, κατασκευές (καπέλα, μάσκες, κοστούμια, σκηνικά). Το θεατρικό παιχνίδι ελευθερώνει την ψυχή. Οι «παίκτες» με τη βοήθεια του «εκπαιδευτή» δημιουργούν, εκφράζονται και επικοινωνούν μέσα από τα θεατροπαιχνίδια.

λιγότερα

Θέατρο

Σελίδα 1 από 3123